NIEUW! Yoga Namaste komt haar lessen verzorgen bij Attent Fysiotherapie

De verwachting is dat rond september van dit jaar de eerste lessen gedraaid zullen worden bij Attent Fysiotherapie. Op dinsdag en donderdag avond worden er twee lessen gegeven. Op dinsdag Hatha yoga of een combinatie van verschillende soorten yoga en Yin Yoga. Op donderdag zwangerschapsyoga en Yin yoga.

De verschillende soorten yoga houden het volgende in:

Hatha Yoga is de meest bekende yogastijl met lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken. De houdingen (asanas) zijn ontwikkeld om je organen te stimuleren. Maar hatha is ook goed voor je spieren. De houdingen worden meestal even aangehouden, dat vergroot je beheersing over lichaam en geest. Maar Hatha heeft ook wel enkele series, waarbij je een aantal houdingen achter elkaar doet. De zonnegroet is daarvan de bekendste.

Yin yoga heeft effect op het bindweefsel. Het bijzondere aan Yin Yoga is dat je een houding wel 3 tot 5 minuten aanhoudt. Daardoor bereikt de oefening je lichaam en geest op een dieper niveau, worden blokkades opgeheven en kan energie weer stromen. Als je een tijdje in dezelfde houding zit of ligt kun je ongemak en weerstand voelen. Bij Yin yoga is het de bedoeling dat je dit ongemak accepteert en in de houding ontspant. Het is een intense, meditatieve yogastijl die oud zeer, dat zich heeft vastgezet in je bindweefsel, los maakt. Daardoor herstelt je lichaam en word je mobieler en soepeler.

Zwangerschapsyoga: Je krijgt oefeningen en technieken die je helpen bij het versterken van het bekken, het verbeteren van je houding, het opvangen van weeën en het ontspannen tussen de weeën. We besteden ook aandacht aan je mentale gesteldheid en leren je te luisteren naar je lichaam. Met verschillende ademhalingsoefeningen leer je je volledig te ontspannen en rust te vinden. Zo ben je niet alleen lichamelijk goed voorbereid op de bevalling, maar zit je ook tijdens je zwangerschap goed in je vel!

Lijkt het je leuk om op onze locatie straks deel te nemen aan deze yogalessen? Neem dan contact op met eigenaresse van Namaste, Marina Casci.

Contactgegevens:
https://www.yogastudio-namaste.nl/
06-18175786
Instagram
Facebook