Noodzaak voor continueren fysiotherapie tijdens corona-crisis

De Koninklijk Nederlands Vereniging voor Fysiotherapeuten (KNGF) heeft gisteren enkele uitgangspunten voor gelegd aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport (VWS) betreft fysiotherapeutische zorg.

Haar belangrijkste uitgangspunten voor de patiënten zijn:

De fysiotherapeutische beroepsgroep moet zoveel mogelijk door kunnen werken om daarmee ook een bijdrage te kunnen leveren aan het verlichten van deze crisis.
Daarnaast zal ook het wegvallen van fysiotherapie uit de keten gevolgen hebben voor het bewegend functioneren van mensen met vergaande gevolgen voor zelfstandigheid en optimaal functioneren.
Uitvallen van deze zorgvorm heeft al gevolgen voor patiënten maar zal ook toenemend druk veroorzaken op een toch al overbelaste 1e en 2e lijn.

Heeft u dus een klacht waar u normaal voor naar de huisarts zou gaan maar die de fysiotherapeut ook eventueel zou kunnen begeleiden? Dan willen we u graag vragen om met ons contact op te nemen om op deze manier de huisartsen te ontzien.

Heeft u verkoudheid verschijnselen maar toch ons advies nodig? Bel naar de praktijk en vraag wat de mogelijkheden zijn voor begeleiding op afstand (telefoon en skype).