Samenwerking met korfbalvereniging HKC Hengelo en hartslagmetingen

inds dit seizoen werken wij samen met HKC Hengelo. Leden van de korfbal wisten ons al jaren te vinden en vanaf nu zijn we ook op de club aanwezig.

Op vaste tijdstippen is Jeuren Sleebos het aanspreekpunt op de club. Hij zal metingen uitvoeren om de fitheid van spelers en speelsters in kaart te brengen, trainers ondersteunen bij trainingen en hij is beschikbaar voor vragen omtrent blessures.

Voor het A1 elftal zijn er reeds metingen uitgevoerd met hartslagmeters. Het hoofddoel van de metingen was om te zien of de trainingen aansluiten met wat er in een wedstrijd wordt gevraagd.


 

Uitkomsten* hartslagmeters HKC Hengelo A1!!

Op dinsdag wordt een deel van de training besteedt om de spelers een conditionele prikkel te geven. De grafieken** in de afbeelding laten een voorbeeld zien van een speler tijdens de wedstrijd en tijdens de training.

Een van de twee belangrijkste punten is dat er tijdens het 1 tegen 1 relatief lange rust perioden worden gehouden. 
Als je de grafiek bij punt 5 vergelijkt met die van de wedstrijd, dan zie je ook dat de vorm van de lijn anders is dan in de wedstrijd. Om te zorgen dat de 1 tegen 1 trainingsvorm nog beter aansluit met wat er in de wedstrijd van de speler wordt gevraagd, is het zinvol om meer maar kortere pauzes te geven.

Het tweede punt is dat er tijdens de vak-training relatief lange tijd arbeid wordt gevraagd van de speler, ongeveer 5 minuten. Dit is lang als je weet dat in de wedstrijd, van 31-10-2015, gemiddeld de bal 30 seconden in een vak is geweest. Verder is de rust relatief lang vergeleken met de wedstrijd. Hierbij geldt dus ook meer maar kortere pauzes.

Op deze manier kan je zien waar je als trainer/trainster je trainingen kunt verbeteren en wat je spelers/speelsters nodig hebben. Hoe beter de conditie, hoe minder snel er vermoeidheid optreedt, hoe minder blessures!!

De resultaten zijn met de coach besproken en er wordt gekeken hoe dit het beste kan worden ingepast.

Geef je training of coach je een team en ben je benieuwd of we iets voor jullie kunnen betekenen, stuur dan een bericht!!

*Uitkomsten zijn niet alleen gebaseerd op de hartslag uitslagen en zijn niet perse op elk team toepasbaar.
**Voor grafieken zie Facebook