Fysiofitness

Bij Attent Fysiotherapie kunt u naast reguliere fysiotherapie ook terecht om u lichaam in goede conditie te houden of te krijgen. Fysiofitness betekent bij ons dat u op maat een schema krijgt aangemeten waar u zelfstandig mee verder kan trainen wanneer u dat uit komt.

Sporten onder onze begeleiding heeft de volgende voordelen:

  • Het voorkomt blessures: Fysiotherapeuten zijn opgeleid om het lichaam te begrijpen en te weten hoe het reageert op beweging. Door onder begeleiding van een fysiotherapeut te sporten, kan u de juiste technieken en houdingen leren die blessures voorkomen.
  •  Sneller herstel: Als u al een blessure hebt, kan een fysiotherapeut u helpen om sneller te herstellen. Fysiotherapeuten zijn experts in het identificeren van de oorzaak van een blessure en het ontwikkelen van een op maat gemaakt herstelprogramma.
  • Optimaliseert prestaties: Fysiotherapeuten kunnen u helpen om uw lichaam op de juiste manier te trainen. Door onder begeleiding te sporten, kan u leren hoe u uw lichaam optimaal kunt gebruiken. Wanneer u binnenkort wordt geopereerd raden we aan om van tevoren alvast te beginnen met oefenen en trainen. Hoe beter de conditie is voor een operatie, hoe beter de uitkomst is na de operatie. U moet hierbij denken wanneer u een nieuwe heup of knie krijgt.
  • Verbetert mobiliteit en flexibiliteit: Fysiotherapeuten kunnen u helpen om uw mobiliteit en flexibiliteit te verbeteren, wat belangrijk is voor zowel sporters als de ouder wordende mens. Een goede mobiliteit en flexibiliteit zorgen voor een betere bewegingsvrijheid en verminderen de kans op blessures.
  • Persoonlijk afgestemde training: Fysiotherapeuten kunnen een persoonlijk trainingsprogramma voor u opstellen dat rekening houdt met uw specifieke doelen, niveau en eventuele blessures of aandoeningen. Daarnaast is sporten bij ons altijd kleinschalig.
  • Verhoogt kennis en begrip: Fysiotherapeuten kunnen u helpen om meer kennis en begrip te krijgen van hoe uw lichaam werkt en hoe u dit optimaal kunt gebruiken tijdens het sporten en dagelijkse bezigheden. Dit kan u helpen om betere beslissingen te nemen tijdens deze activiteiten en uw prestaties te verbeteren.

Wanneer u geïnteresseerd bent om te komen sporten, neem dan contact met ons op via de mail of telefoon. Binnen lopen mag natuurlijk ook.