Rugnetwerk Twente

Het Rugnetwerk Twente is een samenwerkingsverband tussen verschillende zorgaanbieders in Twente die gespecialiseerd zijn in het behandelen van rugklachten. Het doel van het Rugnetwerk is om de kwaliteit van zorg voor mensen met rugklachten te verbeteren door middel van samenwerking tussen verschillende disciplines en het delen van kennis en expertise.

Het Rugnetwerk Twente bestaat uit fysiotherapeuten, orthopedisch chirurgen, neurologen, revalidatieartsen en huisartsen. Door deze samenwerking kunnen patiënten met rugklachten snel en effectief geholpen worden.
De zorg die wordt geboden door het Rugnetwerk Twente is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en richtlijnen. Dit betekent dat de behandelingen effectief en veilig zijn en aangepast worden aan de individuele behoeften en wensen van de patiënt.

Het Rugnetwerk Twente biedt onder andere diagnostiek, behandeling, revalidatie en nazorg bij rugklachten. Ook wordt er aandacht besteed aan preventie van rugklachten en het geven van voorlichting aan patiënten en hun omgeving.