Welke zorgverzekeraars vergoeden in 2016 onbeperkt fysiotherapie?

30-11-2015

Fysiovergoedingen.nl heeft een artikel op de website, waar een overzicht is gemaakt welke verzekeringen fysiotherapie onbeperkt vergoeden in 2016. Hieronder volgt een samenvatting:

Verwacht jij in 2016 vaak naar de fysiotherapeut te gaan? Dan is het verstandig om een zorgverzekering af te sluiten die onbeperkt fysiotherapie vergoedt.

Dit is bij slechts tien zorgverzekeraars mogelijk. En het merendeel daarvan heeft een medische selectie, wat betekent dat je gezondheidsvragen moet invullen en de verzekeraar je vervolgens kan afwijzen. Wij hebben de zorgverzekeraars met onbeperkte fysiotherapievergoeding op een rijtje gezet.

Er zijn in 2016 vier zorgverzekeraars die onbeperkt fysiotherapie vergoeden zonder dat daar een medische selectie aan voorafgaat. Dat zijn Zorg en Zekerheid, Delta Lloyd, De Friesland en IZZ. Bij Zorg en Zekerheid moet je na de 40e behandeling wel toestemming vragen. Bij De Friesland moet dat al na de 37e behandeling.

Ook bij Avéro Achmea, Nedasco, ONVZ, PNOzorg, Kettlitz Wulfse en VvAA kun je in 2016 een pakket afsluiten met onbeperkte fysiotherapievergoeding, maar daarvoor moet je wel gezondheidsvragen invullen. De verzekeraar stelt dan enkele vragen over jouw medische situatie en kan ook om een aanvullende verklaring van een arts of specialist vragen. Daarmee schat de verzekeraar in hoeveel kosten je gaat maken. Op basis daarvan mag de verzekeraar jou afwijzen of een lagere dekking aanbieden.

Kijk voor het volledige artikel en meer informatie op: http://fysiovergoedingen.nl/2015/11/welke-zorgverzekeraars-vergoeden-in-2016-onbeperkt-fysiotherapie/