Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie kan nodig zijn ter preventie van blessures, wanneer u advies wilt of wanneer u geblesseerd bent geraakt.

De sportfysiotherapeut is voor amateursporters maar ook voor ervaren sporters die op hoog niveau hun sport beoefenen.
Naast deze doelgroepen wordt sportfysiotherapie ook toegepast bij ouderen en kinderen als onderdeel van de fysiotherapie.

De sportfysiotherapeut weet vaak meer van sportblessures en welke oefeningen er het best passen bij de sport die u beoefent. Daarnaast heeft onze praktijk de beschikking over verschillende testapparatuur en trainingsfaciliteiten waardoor revalidatie nog beter en sneller kan.

Bij ons is Jeuren Sleebos de sportfysiotherapeut. Hij richt zich hoofdzakelijk op blessures in en rondom het knie gewricht.

Veel voorkomende knieklachten:

Voorste kruisband reconstructie

Patellofemoraal pijnsyndroom

Overige knieblessures

Hulpmiddelen bij uw herstel:

Polar hartslag team systeem

Het polar team systeem kan gebruikt worden om een goed beeld te krijgen van de conditie van een team of om te bekijken of de training zwaar genoeg is.

Kracht test platform

Het kracht test platform is een meetapparaat dat al jaren in de wetenschap en de topsport wordt gebruikt. Op het platform kunnen verschillende testen worden uitgevoerd.

Vertimax

De Vertimax geeft ons dat beetje extra wat nodig is om u weer minstens zo snel en explosief terug te laten keren naar uw sport.